Web Analytics Made Easy - Statcounter

به گزارش خبرنگار گروه سیاسی باشگاه خبرنگاران جوان،عباسعلی کدخدایی سخنگو و عضو حقوقدان شورای نگهبان در برنامه «نگاه یک» در مورد آخرین روند انتخابات پیش رو اظهار داشت: در ابتدا باید حادثه معدن در گلستان را تسلیت عرض کنم، در بخش انتخابات باید گفت که یک کنش اجتماعی در کشور ماست و جایگاه خود را پس از پیروزی انقلاب در کشور به دست آورده است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!


وی افزود: همه کسانی که به سرنوشت خود علاقمند هستند و همه مردم انتخابات را یک نقطه حساس در کشور ما می‌دانند و انتخابات یک کنش واقعی از سوی مردم است که شاید این کنش اجتماعی در برخی از کشورها صورت گرا باشد اما خوشبختانه به دلیل اینکه نظام جمهوری اسلامی یک نظام مردم سالار بوده و نظامی متکی بر مردم است انتخابات از سوی مردم به خوبی درک و لمس می‌شود و به همین دلیل در همه ادوار انتخابات حضور مردم بسیار باشکوه و پرشور بوده است و طبیعتاً در این برهه نیز شاهد حضور پرشور مردم خواهیم بود.
کدخدایی با بیان اینکه وظیفه ما در شورای نگهبان یک وظیفه حقوقی و قانونی‌ست و بر اساس قوانین و مقررات باید اقداماتی را انجام دهیم، گفت: فکر می‌کنم تاکنون مراحل انتخابات چه در حوزه اجرا و چه در حوزه نظارت و اقداماتی که همکاران ما در وزارت کشور و ما در شورای نگهبان داشتیم به خوبی پیش رفته است و اقدامات نظارتی ما چه در حوزه اجرا و چه در حوزه بررسی صلاحیت‌ها خوشبختانه به خوبی انجام شده است.
وی در پاسخ به این سوال که دلیل تأکید مقام معظم رهبری در مسئله رأی مردم و حق الناس خواندن این رأی چیست، اظهار داشت: این مسئله یک مسئله بدیهی است چرا که نظام ما یک نظام مردم سالار و دینی است. مبانی دینی اساس نظام ما را شکل داده و حضور پرشور مردم نیز در شکل گیری نظام جمهوری اسلامی ایران نقش اساسی داشته است. امام خمینی(ره) همواره تأکید داشتند که رأی مردم امانت است و زمانی که این رأی در قالب امانت آورده می‌شود نباید به این امانت خیانت شود.
کدخدایی تصریح کرد: آرای مردم به دلیل اینکه به مقامات و مسئولان اعتماد می‌کنند به عنوان یک امانت به آنها تحویل داده می‌شود و طبیعی است که این انتظار می‌رود تا افرادی که امانت در دست آن‌هاست به آن خیانت نکنند و نسبت به آن پاسداری کنند تا به نتیجه نهایی برسند و رهبری نیز بارها بر حق الناس بودن رأی مردم تأکید کردند.
عضو حقوقدان شورای نگهبان با بیان اینکه اگر مردم احساس کنند که از رأی‌شان به خوبی پاسداری نمی‌شود، اعتمادشان سلب خواهد شد،‌ تصریح کرد: سلب اعتماد مردم موجب مشارکت کمتر و تأثیر در سرنوشت نظام اسلامی را دارد و به همین خاطر رهبر انقلاب بارها به دستگاه‌های نظارتی مانند شورای نگهبان و مسئولین و دستگاه‌های اجرایی این توصیه را داشته‌اند که هرآنچه که از سوی مردم ارائه می‌شود باید به صورت واقعی نتایج آن اعلام شود و در گزینش افراد باید دقت شود و در موازین دینی و همچنین عقلی رأی مردم به عنوان یک امانت می‌بایست حراست و پاسداری گردد.
کدخدایی در پاسخ به این سوال که شورای نگهبان چه برنامه‌ای برای صیانت و پاسداری از آرای مردم دارد، اظهار داشت:‌ ما در شورای نگهبان یک وظیفه قانونی داریم و این وظیفه در اصل ۹۹ قانون اساسی به خوبی تبیین شده و نظارت بر سه انتخابات خبرگان رهبری، مجلس شورای اسلامی و ریاست جمهوری بر عهده شورای نگهبان است و در قوانین عادی نیز این مکانیزم نظارت و روش‌های نظارت به صورت جدی بیان شده و اینها ملاک‌های ما برای انجام وظایف‌مان است.
وی افزود: شورای نگهبان بر اساس وظایف قانونی خود مکلف است از تمام توان خود استفاده کند و نظارت را به گونه‌ای انجام دهد که موجب سلب اعتماد مردم نشود و شورای نگهبان به عنوان امنای مردم هستند قانون گذار این تکلیف را بر عهده شورای نگهبان قرار داده و ما باید از تمام توان خود استفاده کنیم و هر روش قانونی که می‌تواند نظارت ما را موثر کند به کار می‌گیریم تا از رأی مردم پاسداری کنیم.
کدخدایی در مورد زمان تشکیل هیئت‌های نظارت و ساز و کار این هیئت‌ها گفت: بر اساس قوانین عادی ما باید هیئت‌های نظارت را تشکیل دهیم اما وظایف این هیئت‌ها متفاوت است در انتخاباتی مانند انتخابات مجلس خبرگان رهبری یا مجلس شورای اسلامی هیئت‌های نظارت دو وظیفه را بر عهده دارند ولی در انتخابات ریاست جمهوری تنها یک وظیفه کلام را بر عهده دارند و انتخابات مجلس خبرگان رهبری یا انتخابات مجلس هیئت‌های نظارت از معتمدین مردم که توسط هیئت مرکزی نظارت بر انتخابات شکل می‌گیرد آن افراد تعیین می‌شوند و این هیئت‌ها وظیفه نظارت بر هیئت‌های اجرایی را در حوزه بررسی صلاحیت‌ها بر عهده دارند.
عضو حقوقدان شورای نگهبان در ادامه با اشاره به وظایف هیئت‌های نظارت تصریح کرد: افرادی که برای انتخابات مجلس شورای اسلامی یا مجلس خبرگان ثبت نام می‌کنند صلاحیت‌شان توسط هیئت‌های اجرایی بررسی می‌شود و هیئت‌های نظارت بر کار هیئت‌های اجرایی نظارت می‌کنند و هیئت‌های نظارت استان بر کار هیئت‌های نظارت ناظر هستند و آن‌ها با شورای نگهبان می‌آیند اما در انتخابات ریاست جمهوری این مراحل وجود ندارد و تنها یک مرحله وجود دارد و آن هم بررسی صلاحیت در خود شورای نگهبان است و بررسی صلاحیت را در خود صحن شورای نگهبان انجام می‌دهیم اما علاوه بر این وظیفه در حوزه اجرا نیز کارهای مقدماتی باید انجام شود.
وی افزود: اقداماتی مانند چاپ تعرفه‌ها و توزیع صندوق‌ها که هیئت‌های اجرایی مسئولیت آن را دارند هیئت‌های نظارت ما باید در این اقدامات نظارت کنند تا تخلفی صورت نگیرد به طور مثال در مورد تعرفه‌ها خود طراحی این تعرفه‌ها از سوی وزارت کشور به شورای نگهبان ارجاع می‌شود و ما آن را در شورای نگهبان بررسی و در صورت عدم اشکال به مرحله چاپ و اننتشار می‌رسد در هنگام چاپ نیز ناظرین ما و نمایندگان شورای نگهبان ۲۴ ساعته در چاپ و انتشار این تعرفه‌ها نظارت دارند در بین رأی گیری نیز ناظرین ما بر سر صندوق‌ها باید حاضر باشند صندوق‌ها باید با حضور آنها شروع به کار کند و همه جزئیات برگزاری انتخابات در حوزه اجرا با نظارت هیئت‌های نظارت همراه است.
کدخدایی در پاسخ به این سوال که آیا شورای نگهبان در حوزه تبلیغات انتخابات ریاست جمهوری ورود کرده است و اینکه مواردی از تخلف یا بداخلاقی گزارش شده، گفت: شورای نگهبان به استناد اصل ۹۹ و قوانین دیگر بر تمام مراحل انتخابات باید نظارت کند و این شورا یک نظارت جامع و موثر و یا همان نظارت استصوابی را بر عهده دارد و باید در همه مراحل این نظارت وجود داشته باشد تا شورای نگهبان بتواند اطمینان لازم را به دست آورد اما در حوزه قانون گذاری ما در تمامی مراحل یک قوانین حداقلی را داریم و شاید این قوانین ناکارآمد باشند.
وی در ادامه تصریح کرد: در بحث تبلیغات انتخاباتی باید پرسید که این تبلیغات چه تعریفی دارد و قانون تعریفی از آن نداشته است و تنها یک سلسله از ممنوعیت‌ها و محبوبیت‌ها را ذکر کرده و سوالی که مدتی قبل مطرح شده بود و اینکه آیا احکام و قوانینی که در فضای واقعی وجود دراد در فضای مجازی نیز تسری پیدا می‌کند، یا خیر که قانون نسبت به این مسائل سکوت دارد و ما امیدوار بودیم که قانون جامع انتخابات در مجلس به تصویب برسد و دولت نیز اقدامی بکند اما این قانون به این انتخابات نرسید اما به یک تعریف از یک تبلیغات نیاز داریم و قانون گذار مولفه‌هایی را ذکر کند و پس از آ‌ن محبوبیت و ممنوعیت و مجازات را نیز ذکر کند.
عضو حقوقدان شورای نگهبان با بیان اینکه مواردی از تخلفات در انتخابات‌های گذشته به قوه قضاییه ارجاع شده بود، گفت: در انتخابات‌های گذشته تخلفاتی از سوی شورای نگهبان احراز شد که همکاران ما در قوه قضاییه به آن رسیدگی کردند و قوه قضاییه ستادی را جهت پیشگیری از جرایم انتخاباتی تشکیل داده که به تخلفات و جرایم انتخاباتی رسیدگی کند اما اینکه اگر تبلیغات موثر در روند انتخابات باشد شورای نگهبان قطعا ورود خواهد کرد و آنچه که شورای نگهبان ورود می‌کند تنها در زمان تبلیغات است و در این مواقع اگر تخلفات گسترده‌ای در امر تبلیغات که در سرنوشت انتخابات موثر باشد شورای نگهبان ورود می‌کند و مواردی که وجود داشته که آن را در بررسی صلاحیت افراد تأثیر می‌دهد.
وی با بیان اینکه روش‌های کنونی در نظارت در تبلیغات انتخاباتی روش‌های حداقلی‌ست، گفت: قانون گذار باید در بحث تبلیغات راهکارهای مناسب را تببین کند و شورای نگهبان قوه قضاییه یا مراجع دیگر را مکلف به برخورد با آن مسائل کند.در حال تکمیل...

منبع: باشگاه خبرنگاران

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.yjc.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «باشگاه خبرنگاران» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۱۳۲۰۷۷۲۲ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

سه نامزد دیگر به لیست شورای ائتلاف اضافه می‌شود

به گزارش «تابناک» به نقل از باشگاه خبرنگاران جوان، امیرابراهیم رسولی سخنگوی شورای ائتلاف نیروهای انقلاب در گفت‌وگویی درباره برنامه شورای ائتلاف نیروهای انقلاب اسلامی برای دور دوم انتخابات مجلس دوازدهم گفت: با توجه به اینکه ۱۳ نفر از لیست شورای ائتلاف در دور اول انتخابات دوازدهمین دوره مجلس شورای اسلامی به دور دوم انتخابات آمدند لیست مان را با حضور این ۱۳ نفر به‌علاوه سه نفر دیگر از منتخبان خواهیم داشت.

وی اظهار کرد: احتمالا این سه نفر ظرف ۲۴ ساعت آینده توسط شورای ائتلاف انتخاب خواهند شد تا لیست تکمیل شود.

سخنگوی شورای ائتلاف بیان کرد: همان‌طور که در نشست شورای ائتلاف که در روز سه‌شنبه در مسجد نور خیابان فاطمی برگزار شد وحدت با جبهه پایداری وجود دارد و آقای قالیباف، آقای حدادعادل و آقای آقاتهرانی به همراه حدود ۱۵۰ نماینده منتخب مجلس دوازدهم در این نشست حضور داشتند لذا وحدت بین جریان‌ها ادامه خواهد داشت.

رسولی گفت: بعد از انتخابات ۱۱ اسفند جلسات مختلفی در گوشه و کنار برگزار شده و شورای ائتلاف هم به‌عنوان یک جریان سیاسی از منتخبان مجلس دوازدهم برای حضور در نشست دعوت کرد که نزدیک به ۱۵۰ نماینده در این نشست شرکت کردند و اولین پیام آن همدلی و همفکری است تا مجلس دوازدهم یک مجلس کارآمد و مفید برای کشور باشد.

وی درباره ترکیب هیئت‌رئیسه مجلس دوازدهم اظهار کرد: نظر نمایندگان است که ترکیب هیئت‌رئیسه را مشخص می‌کند لذا افرادی که از نظر تجربه و کارآمدی می‌توانند در اداره مجلس موثر باشند را انتخاب خواهند کرد و ما به‌عنوان شورای ائتلاف تلاش می‌کنیم که وحدت حفظ شود و در مجلس دوازدهم شاهد ایجاد هیئت‌رئیسه قوی و کارآمد باشیم

دیگر خبرها

  • نامه سوم روحانی به شورای نگهبان درباره ارائه مستندات ردصلاحیتش
  • نظارت ۴۰ نفر بر روند برگزاری انتخابات مرحله دوم در گنبدکاووس
  • نظارت ۴۰ نفر بر روند برگزاری انتخابات مرحله دوم؛ گنبدکاووس
  • سه نامزد دیگر به لیست شورای ائتلاف اضافه می‌شود
  • افشای دلایل ردصلاحیت حسن روحانی در انتخابات
  • مفتخر به بهره‌گیری از مشارکت معلمان در نظارت بر انتخابات هستیم
  • سخنگوی شورای نگهبان: مفتخر به بهره‌گیری از مشارکت معلمان در نظارت بر انتخابات هستیم
  • نظارت ۹۹۰ نفر از شبکه مردمی ناظران شورای نگهبان در دور دوم انتخابات مجلس
  • بسیاری از ناظران انتخاباتی فرهنگیان هستند
  • فعالیت ۷۰۰ ناظر آموزش‌دیده برای نظارت بر دور دوم انتخابات مجلس دوازدهم در گنبدکاووس